Directeur Turkse wapenfabriek wilde geheime stukken verkopen aan Amerikanen

Directeur Turkse wapenfabriek wilde geheime stukken verkopen aan Amerikanen

Directeur Mustafa Tanriverdi van de Turkse wapenfabrikant MKE Kirikkale is tijdens een undercover operatie opgepakt door speciale Turkse eenheden. De directeur was op dat moment bezig om geheime stukken over de MPT76 (milli piyade tufegi) voor ongeveer 400.000 euro te verkopen aan Amerikanen. De MPT76 is een wapen waar men in de hele wereld met veel lof over praat.


100% Made in Turkey
De directeur is opgepakt en direct opgesloten in een gevangenis in afwachting van zijn proces. De Turken hebben de productie van de MPT76 helemaal mogelijk gemaakt dankzij eigen onderzoek en eigen middelen, zonder afhankelijk te zijn van buitenlandse wapenfabrikanten. Het bedrijf kwam er achter dat de directeur bezig was met de verkoop van belangrijke stukken, waarop de politie werd gewaarschuwd.

Directeur gefilmd tijdens operatie
De directeur werd met verschillende eenheden gevolgd. De hele operatie werd ook gefilmd. De directeur werd pas opgepakt toen hij voor 1,2 miljoen TL een deal sloot en dat bedrag in een koffer bij zich had. De Amerikanen en de andere gasten in het restaurant waren allemaal onderdeel van een speciale Turkse eenheid.
Tags assigned to this article:
MPT 76MPT76Turkse wapen

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.