Politie gaat fietsen kosteloos graveren om diefstal te voorkomen

Politie gaat fietsen kosteloos graveren om diefstal te voorkomen

Arnhem kent nog steeds een te hoge aantal aan fietsendiefstallen. De politie wil dit verlagen en komt met een interessante actie.

Fietsen laten graveren op 16 april
Samen met Centrum Fietsdiefstal worden er diverse maatregelen genomen, waaronder het kosteloos laten graveren van uw fiets. Op zaterdag 16 april (12:00-18:00) staan de mensen klaar op het Velperplein om dit voor de fietsende Arnhemmer te regelen. Een legitimatiebewijs is wel verplicht, zodat de fiets geregistreerd kan worden.


Beste manier om diefstal te voorkomen
Ook kwam de politie in een persverklaring via social media toch met een gouden tip: De beste manier om het risico op diefstal te verkleinen is het goed op slot zetten van de fiets. In praktijk staat maar zo’n 10% van de fietsen goed op slot. De politie Noord- en Oost-Gelderland organiseert dit samen met het centrum Fietsdiefstal en de provincie Gelderland.


Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.