Oudste Koran ooit gevonden digitaal te bekijken

Oudste Koran ooit gevonden digitaal te bekijken

De Britse Nationale Bibliotheek zegt één van de oudste en zo niet dé oudste Koran ooit te hebben gevonden, daterend uit de achtste eeuw.

Volledig gedigitaliseerde Koran
De Koran werd meer dan 1200 jaar geleden geschreven en de teksten die erin staan zijn exact hetzelfde als de Koran die we vandaag de dag kennen. De Koran is volledig gedigitaliseerd en online beschikbaar, meldt Moroccoworldnews. De bibliotheek plaatste de ingescande bladen op een speciale website waar manuscripten worden gedigitaliseerd. Het zou gaan om 121 bladen waarmee twee derde van de surah’s uit de Koran worden getoond. Het script is geschreven in het Hijazi, dat uit de regio Hijaz stamt. Daaronder vallen onder meer Mekka en Medina.


Schrijver Koran kende profeet persoonlijk
Het is daarom goed mogelijk dat de schrijver ervan een sahabi is en iemand die de profeet wellicht persoonlijk kende of heeft gezien. Het British National Museum kocht het boek in 1879 van Reverend Greville John Chester, valt te lezen op een notitie op de achterkant van het manuscript. Chester, een predikant, wijdde de tweede helft van zijn leven aan het reizen en verzamelen van archeologische artefacten in Egypte en de Levant. Volgens de Britse Bibliotheek heeft Chester de Koran vrijwel zeker verworven toen hij in Egypte was.

Bron: Hababam.nl


Reacties


Tags assigned to this article:
digitale koranoudste koran

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.