Kursat Bal: Waarom is Turkije belangrijk voor Arnhem?

by AMS97531A123 | 18 april 2016 14:30

Kursat Bal, fractievoorzitter van Verenigd Arnhem, liet in een verklaring weten tevreden te zijn met de Turkse handelsdelegatie OSTIM aan Arnhem. Kursat Bal diende eerder ook al een motie (voorstel aan de gemeenteraad) in om handel met Turkije te onderzoeken. (foto: Fatih Karaman/Haber.nl)


Bal opereerde niet alleen. Met steun van de gemeente Arnhem, Plaform SES en aangesloten organisaties werd er een programma gemaakt voor de leden van de handelsdelegatie uit Turkije. Het ging om een handelsmissie op het gebied van duurzame energie.

Kursat Bal

Turkije is belangrijk voor Arnhem
Bal benadrukte nogmaals waarom Turkije belangrijk is voor Arnhem: ‘Arnhemmers met een Turks herkomst vormen een groot deel van Arnhem. Jaarlijks gaan duizenden Arnhemmers op vakantie en familiebezoek naar Turkije. Ooms en tantes van Arnhemmers bekleden belangrijke functies in Turkije. We zijn vastberaden om deze hechte relatie tussen Arnhem en Turkije om te zetten in welvaart en voorspoed voor Arnhem, de provincie en Turkije.’

Platform SES is georganiseerd om dit allemaal mogelijk te maken. Platform Sociaal Economische Samenwerking is een bundeling van Arnhemse ondernemers (TOV), NGO’s (Turks Platform Arnhem) en politiek Arnhem.


Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/04/18/kursat-bal-waarom-is-turkije-belangrijk-voor-arnhem/