Gaat concert Kenan Dogulu nog wel door na waarschuwing burgemeester?

Gaat concert Kenan Dogulu nog wel door na waarschuwing burgemeester?

Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft maandag een gesprek gehad met de eigenaar van club Monte Carlo uit Nijmegen. Monte Carlo heette voorheen The Matrixx en is tegenwoordig een trendy club voor grote urban feesten, Hollandse feestavonden en concerten van bekende Turkse artiesten. (foto:ArtSaray.nl)

In dat gesprek heeft burgemeester Bruls aangegeven dat club Monte Carlo voor een half jaar dicht moet. Dit beveelt de burgemeester ook in een officiele brief die op 18 april is verzonden aan de eigenaar van club Monte Carlo: ‘Op grond van artikel 2.4.4 van de APV beveel ik u inrichting Monte Carlo voor de duur van zes maanden te sluiten en zo nodig over te gaan tot toepassing van bestuursdwang om deze sluiting te effecturen.’ Op 20 januari 2016 kwam de burgemeester ook al met een zware formele waarschuwing naar aanleiding van incidenten.
Reeks van incidenten en gevechten
Aanleiding voor de voorgenomen sluiting is een reeks incidenten die de burgemeester heeft opgesomd in dezelfde brief. op 13 februari was er een grote vechtpartij waar de politie met veel man naar toe moest. Op 12 maart was het weer raak tijdens een urbanfeest waar weer veel politie bij moest zijn. Tijdens een live concert op 26 maart was er weer chaos vanwege een vechtpartij die binnen begon en buiten verder ging. En op 9 april braken er opnieuw vechtpartijen tijden Urban XXL.

Wel is burgemeester Bruls zo eerlijk om te melden dat de verbeteringen die zijn gedaan door Monte Carlo onvoldoende zijn geweest om de eerder genoemde incidenten te voorkomen. ‘Bij het treffen van een openbare orde-maatregel speelt eventuele verwijtbaarheid van u als ondernemer of van uw personeel geen rol.’, aldus de burgemeester van Nijmegen.

Twee weken tijd voor club Monte Carlo
Voor er daadwerkelijk een sluiting gaat plaatsvinden heeft de eigenaar een termijn van twee weken om een zienswijze in te dienen ten aanzien van het voorgenomen besluit van de burgemeester. Alle concerten tot en met 2 mei 2016 kunnen hierdoor gewoon doorgaan.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.