Turkse Nederlanders van het NRC zijn geen afspiegeling van alle Turkse Nederlanders

Kwaliteitskrant NRC publiceerde vandaag een duidend stuk getiteld “Je moet niet fucken met Erdogan” met willekeurige printscreens van de Facebookpagina van DutchTurks.nl en laat aan het woord Turkse opiniemakers en journalisten Sinan Can (Bloedbroeders), Fidan Ekiz (Filmmaker), Mehmet Cerit (Zaman) en Ebru Umar (Metro).

Nu is het niet ongewoon dat sommige (rioolrechtse) media de lezers van DutchTurks of het medium zelf in diskrediet proberen te brengen of willen framen, maar van een kwaliteitskrant met een volwaardige redactie mag toch verwacht worden dat ze streven naar diepgang en volledigheid.


Het artikel gaat in essentie over een grote groep Turken die zich buitengesloten voelen, maar in het stuk van NRC geschreven door Reinier Kist, wordt op geen enkele wijze een woordvoerder van de AK-Partij-achterban (Waar het onderwerp over gaat) of een neutrale opiniemaker of journalist aan het woord gelaten die dat gevoel kan verwoorden of in ieder geval wederhoor krijgt. In plaats daarvan kiest men er bij de NRC Mediaredactie voor om willekeurige printscreens van commentaren zonder context, van een Facebookpagina te halen en een zeer selectief gezelschap van Turks-Nederlandse “opiniemakers” aan het woord te laten.

Lees meer via DutchTurks.nl
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.