VIDEO Mustafa smeekte om een Islamitische begraafplaats voor verdronken vluchtelingen

VIDEO Mustafa smeekte om een Islamitische begraafplaats voor verdronken vluchtelingen

Wat doen vrijwilligers op Lesbos die dagelijks verdronken vluchtelingen tegenkwamen? Mustafa Dawa, de grafdelver, kon het niet meer aanzien dat verdronken moslims niet werden begraven maar in een vriezer lagen. Dit raakte hem zo dat hij hier wat aan moest doen.


Hij smeekte de burgemeester om een Islamitische begraafplaats
Hij smeekte de burgemeester van Lesbos voor een stukje grond om een Islamitische begraafplaats te maken voor deze verdronken vluchtelingen. Mustafa regelt alles zelf in zijn eentje, en probeert deze mensen een traditionele islamitische begrafenis. Er is ook verder niemand die Mustafa hiermee helpt. Mustafa heeft inmiddels al 70 verdronken vluchtelingen op een Islamitische manier (ritueel gewassen) en daarna begraven.

In het filmpje vertelt Mustafa dat hij ook baby’s van drie maanden heeft begraven. ‘Het is voor mij een probleem om deze mensen in een vriezer te zien liggen, terwijl ik op vakantie ga en ook lekker kan slapen.’

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights