Voetbalclub Elsweide viert Turkse kinderfeest tijdens festival

Voetbalclub Elsweide viert Turkse kinderfeest tijdens festival

Voetbalclub Elsweide uit Arnhem vierde zaterdag en zondag het Internationale Kinderfeest (23 april) tijdens het festival die de club organiseerde. Turken over de hele wereld vier op 23 april het Internationale Kinderfeest dat door Ataturk speciaal is voorgesteld bij de opening van het Turkse parlement in 1920. Honderden Arnhemmers kwamen dan ook naar het festival in Presikhaaf.

Veel bekende gasten
Voor de viering van het Internationale Kinderfeest waren ook verschillende gasten uitgenodigd waaronder Nazir Murat Kurmus van het Turkse consulaat in Deventer, Murat Gedik van de Turkse Federatie Nederland en DEIK-Gelderland vertegenwoordiger Rahmi Gemril. Verschillende andere vertegenwoordigers van lokale organisaties waren ook aanwezig.


De voorzitter van Elsweide Mesut Tasci en de voorzitter van de Turkse Federatie Nederland Murat Gedik reageerden in een toespraak op het belang van het internationale kinderfeest, de onwikkeling van kinderen en het samen sporten bij dit soort verenigingen.Foto’s:


Tags assigned to this article:
23 april kinderfeestarnhemElsweide

79 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.