Dossier Ebru Umar: Maar een soort vrijheid van meningsuiting in Nederland

Dossier Ebru Umar: Maar een soort vrijheid van meningsuiting in Nederland

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu las gisteren verschillende haatmailtjes op via de interruptiemicrofoon in de Tweede Kamer die zijn partij Denk ontving. Kuzu was duidelijk emotioneel aangeslagen en boos om elke keer maar weer in de verdediging te gaan als NederTurk: ‘We gaan op Turkenjacht.’ ‘Eruit met jullie kankergezwellen.’ ‘We gaan jullie van het hoogste gebouw gooien. Splash.’

Er is op dit moment veel spanning in Nederland en onder de Nederlandse Turken sinds dat ‘columniste’ Ebru Umar werd opgepakt in Turkije vanwege het beledigen van de Turkse president. Er ontstond ook een diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije. Ebru Umar was opeens een cultfiguur geworden en het grof uitschelden van de Turkse president woog minder zwaar dan de vrijheid van meningsuiting. Via social media bestoken voor- en tegenstanders van de vrijheid van meningsuiting elkaar met haatdragende verwensingen.


Kuzu en Selcuk Ozturk fungeren als spreekbuis NederTurken
Kuzu en Selcuk Ozturk fungeren met hun Denk-partij als enige als spreekbuis van de Nederlandse Turken die van mening zijn dat Ebru Umar te ver ging door de Turkse president voor Turkse begrippen grof uit te schelden. Denk begrijpt als enige dat Ebru Umar is opgepakt. In het parlement is er geen steun voor Denk en Kuzu en krijgen ze een ‘Wilders’-behandeling. Terwijl in het land veel steun is voor Denk vanwege hun kritische houding richting het Kabinet en andere ‘NepTurken’ in de Tweede Kamer.

Een soort vrijheid van meningsuiting toegestaan
Het lijkt er op dat er maar een soort vrijheid van meningsuiting is toegestaan Nederland. Je mag alles zeggen over Turken en de Turkse president, ongeacht of het gevoelig is voor NederTurken of niet. Maar als NederTurken of Denk-politici een andere mening hebben, is daar opeens geen ruimte voor in Nederland.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.