Minder allochtone kandidaten bij gevestigde partijen na opkomst DENK

Minder allochtone kandidaten bij gevestigde partijen na opkomst DENK

De opkomst van beweging Denk heeft ook nadelig invloed op allochtone kandidaten van gevestigde partijen zoals de PvdA, D66 en het CDA. Kuzu, Ozturk en tegenwoordig ook Farid Azarkan hebben een scherpe mening en een enorme achterban. Ze durven ook van alles te zeggen zonder dat ze zich moeten verantwoorden als Nederlandse Turk of Nederlandse Marokkaan.


Bij DENK roepen ze van alles
Bij DENK roepen ze van alles wat de allochtoon op straat ook denkt en zegt. Dit was ook bijvoorbeeld het geval met de arrestatie van ‘columniste’ en Turkenhater Ebru Umar. DENK nam als enige geen afstand van de arrestatie en was van mening dat Ebru Umar fout zat door de Turkse president te beledigen. Kuzu werd in de Kamer door alle partijen aangevallen, terwijl op straat een enorme meerderheid van de Nederlandse Turken het wel prima vond dat Ebru Umar opgepakt.

Met tal van andere onderwerpen botst de tweemansfractie van DENK in het parlement met andere partijen of allochtone Kamerleden van de PvdA, PVV en D66. Je kunt namelijk niet als Kamerlid van de PvdA, CDA of D66 tegen meer budget van beveiliging van moskeeën stemmen en ook langs gaan bij moskeeën om stemmen te winnen. Daar trappen de moslims ook niet meer in.

Verwacht wordt ook dat allochtone kandidaten bij de bestaande partijen drie keer zullen nadenken alvorens ze kandidaat willen worden bij de gevestigde partijen.Tags assigned to this article:
allochtoonCDAD66DENKebru umarkuzunederTurkPvdA

102 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.