Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw verdienen meer dan ‘dictator’ Erdogan

Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw verdienen meer dan ‘dictator’ Erdogan

De bekendste presentatoren van Nederland: Matthijs van Nieuwkerk van De Wereld Draait Door en Jeroen Pauw van Pauw verdienen allebei bakken met geld op jaarbasis. Beide presentatoren werken voor  BNN-VARA, een omroep dat bestaat dankzij belastinggeld. Dit blijkt uit het jaarverslag van omroep BNN-VARA.

Meer salaris dan ‘dictator’ Erdogan
Het bizarre aan de megasalarissen van beide heren is dat ze beiden vijf tot zes keer meer verdienen dan de Turkse president Erdogan. De Turkse president krijgt tijdens beide programma’s regelmatig negatief aandacht omdat hij dictatoriale trekjes zou hebben als president van Turkije. Dat beide heren veel meer salaris ontvangen dan de machtigste man van Turkije zorgt natuurlijk voor veel vraagtekens!


Zo machtig is Erdogan dus niet als hij niet eens zoveel salaris kan ontvangen/opeisen als presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hoeveel Pauw exact ontvangt is niet helemaal duidelijk.

Giel Beelen staat niets voor niets vroeg op
Matthijs van Nieuwkerk (DWDD) mag jaarlijks 580.000 euro natellen op zijn bankrekening. En nu is ook bekend geworden waarom Giel Beelen altijd zo vroeg opstaat: Hij krijgt per jaar 440.000 euro. Het wettelijke norm in Nederland is 178.000 euro, terwijl in totaal negen grootverdieners meer verdienen dan 178.000 euro.

Koning Willem vs Erdogan
Voor de mensen die graag verder lezen: Koning Willem Alexander krijgt jaarlijks voor het knippen van lintjes 823.000 euro (9 x meer dan Erdogan) en onze van origine niet-Nederlandse Koningin Maxima ontvangt 326.000 als ‘vergoeding’. En Beatrix heeft het iets zwaarder dan ons allemaal nu ze met pensioen is: Ze krijgt maar 465.000 euro.




41 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights