Journalist Fidan Ekiz: ‘Erdogan was erg charismatisch tijdens ontmoeting’

Journalist en documentairemaker Fidan Ekiz kan ook redelijk positief zijn over Turkije en de Turkse president bleek uit haar optreden in het radioprogramma Met Het Oog op Morgen. 

Vanavond documentaire over Turkije
Fidan Ekiz is net als alle andere anti-Turkije journalisten steeds vaker onzin aan het verkopen als het om persvrijheid gaat in Turkije. Ook Ekiz dwaalt af door te denken dat journalisten in Turkije vastzitten vanwege hun journalistieke werkzaamheden. Ze kiest dus ook partij waardoor haar documentaire van vanavond (20:25 NPO2, De pen & het zwaard), zeker het kijken waard is.


Erdogan een geestige en aardige man
‘Toen Erdogan net aan de macht kwam, vond ik hem een vrij geestige en aardige man. Maar hij heeft zich wel heel erg de verkeerde kant op ontwikkeld.’ Ekiz sprak Erdogan in 2005 tijdens haar correspondentschap in Turkije: ‘Het was een leuk gesprek Hij was erg charismatisch. En hij is bijna twee meter lang, dat verwacht je niet bij een Turkse meneer.’

Erdogan is snel beledigd?
Ekiz is ook van mening dat Erdogan snel beledigd is. ‘Erdogan is steeds sneller beledigd. Het escaleert.’ Indirect beweert Fidan Ekiz eigenlijk dus dat het normaal is dat een Turkse president voor geitenneuker of pedofiel uitgemaakt mag worden. Helaas komt het daar op neer, wat haar dus weer niet anders maakt dan Lucas Waagmeester of Bram Vermeulen.
93 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.