Slecht Nederlands sprekende Iraniër Elian: ‘Turken zijn niet geïntegreerd’

by AMS97531A123 | 2 mei 2016 11:45

Afshin Elian, bekend om zijn niet al te slimme uitspraken over moslims en Turken, kreeg via social media kritiek na zijn optreden in een radioprogramma. De ‘expert’ Elian had kritiek omdat de overheid 700 miljoen euro gaat uitgeven aan de nieuwkomers. Een Nederlandse Turk reageerde via social media op deze uitspraken van professor Elian. (foto:screenshot YouTube)


Turken zijn niet goed geïntegreerd’
‘Blijkbaar vindt Elian het belangrijk het onderwerpen te veranderen en weer de Turkse Nederlanders aan te halen. Zijn strekking; ‘Turken zijn niet goed geintegreerd in Nederland, en hebben onze waarden en normen niet omarmd’ (refererend naar persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting via de Ebru Umar-zaak).

Slecht Nederlands sprekende Iranier
‘Wat ik apart vind is waar deze -overigens slecht Nederlands sprekende-  Iraniër  het vandaan haalt dat de Turkse Nederlanders principieel tegen persvrijheid en tegen de vrijheid van meningsuiting zijn. Zonder het over Erdogan te hebben, ben ik benieuwd wat de uitslag zou zijn van een dergelijk onderzoek onder Turkse Nederlanders. (Beledigen even buiten beschouwing gelaten)

Overigens heeft hij het over Turken in plaats van Turkse Nederlanders. Ook wanneer hij het over Denk heeft. Vandaar dat ik hem Iraniër noem. Een argumentatie zonder onderbouwing en onderzoeksresultaten. En dat wordt betaald door een universiteit en mag zich professor noemen.


Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/05/02/slecht-nederlands-sprekende-iranier-elian-turken-zijn-niet-geintegreerd/