VIDEO Kamerleden AK-partij en MHP slaan samen PKK-politici in elkaar

VIDEO Kamerleden AK-partij en MHP slaan samen PKK-politici in elkaar

Sommige onderwerpen blijven gevoelig in Turkije, blijkt ook uit een commissievergadering die maandag plaatsvond in Ankara. In Turkije is er weinig begrip voor het steunen van terreurgroepen, ook al gebeurt dit in een commissievergadering.


Een commissie dat speciaal werd opgericht om onschendbaarheid van politici op te heffen zorgde voor een extreme vechtpartij tussen verschillenden Turkse Kamerleden en de politieke tak van de PKK in het Turkse parlement, de HDP. Door het opheffen van de onschendbaarheid voor politici kunnen politici in de toekomst berecht worden als ze frauderen of bijvoorbeeld terreurgroepen als de PKK steunen.

Iets unieks in Turkse Tweede Kamer
Gisteren gebeurde er wel iets heel unieks voor Turkse begrippen. Tijdens de besprekingen van deze grondwetwijziging ging het er weer hevig aan toe en gingen Turkse Kamerleden elkaar bevechten alsof ze in de ring stonden. Dit gebeurde vrij direct nadat de HDP met een voorstel kwam om soldaten te berechten die verantwoordelijk waren voor de dood van honderden PKK-terroristen.

De Kamerleden van de AK-partij en de nationalistische MHP sloegen samen de handen in een om de HDP-Kamerleden terug te slaan nadat een paar AK-partij Kamerleden werden toegetakeld:
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.