Davutoglu mag geen eigen mening hebben en moet weg van Erdogan

Davutoglu mag geen eigen mening hebben en moet weg van Erdogan

In Turkije wordt er al gesproken over een partijcongres bij de AK-partij dat voor de Ramadan zal moeten gaan plaatsvinden. De Turkse premier Davutoglu en de Turkse president Erdogan hadden woensdagavond een gesprek van 1,5 uur met elkaar. In plaats van het indienen van een ontslag door de premier zal er mogelijk gekozen worden voor het houden van een partijcongres AK-partij.


Davutoglu opeens geen kandidaat meer
De huidige premier Davutoglu is dus opeens geen kandidaat meer en hierdoor ook geen premier. Hij heeft nog niet officieel ontslag ingediend. Verschillende Turkse bronnen melden dat Davutoglu geen zin meer had in nog meer bemoeizucht van Erdogan en op deze manier eervol afscheid neemt als premier. Hoe het gedrag van Erdogan aan de achterban uitgelegd gaat worden is nog maar de vraag.

Turkse premier geeft signaal aan de wereld
Davutoglu geeft hiermee ook een signaal af aan de hele wereld. Erdogan heeft te veel macht, wat hij dus ook als premier van Turkije niet kan tegenhouden. Donderdag zal Davutoglu met een persbijeenkomst komen en toelichten waarom hij opstapt als premier, nadat hij eerst woensdagavond een gesprek heeft gehad met Erdogan.

Na het besluit over het vertrek van premier Davutoglu wordt er nu al gepraat over mogelijke vervangers: Binali Yildirim en Bekir Bozdag worden genoemd als kandidaten om Davutoglu op te volgen als premier. Er zijn zelfs bronnen die melden dat de zwager van Erdogan premier gaat worden. Vooralsnog nemen we dit niet serieus!
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.