800 miljoen mensen zullen Arnhem te zien krijgen tijdens Giro

800 miljoen mensen zullen Arnhem te zien krijgen tijdens Giro

De Ronde van Italie levert niet alleen geld op voor het bedrijfsleven en de Horeca, maar is ook PR-technisch gezien een uitstekende kans om Gelderland en met name Arnhem op de kaart te zetten. Over de hele wereld zullen naar schatting ongeveer 800.000 mensen kijken naar de Ronde van Italie dat in Apeldoorn start.


450.000 mensen langs het parcours
Volgens verschillende experts zullen er tussen de 400.000 en 500.000 langs het parcours staan om de wielrenners live te zien. De beelden van de Giro worden in meer dan 190 landen live uitgezonden waardoor Gelderland in drie dagen prima op de kaart wordt gezegd.

Inkomsten niet helemaal duidelijk
Hoeveel de provincie hieraan gaat verdienen is niet echt te berekenen. De inkomsten zullen rond 11,25 miljoen euro zijn, waarvan veel naar de Horeca zal gaan. Maar de Giro-start in Gelderland is natuurlijk niet gratis. In totaal gaat het om 12,85 miljoen euro aan kosten, waarvan 3,65 miljoen euro naar de Giro zelf gaat. De provincie sponsort zelf 5 miljoen euro, de drie grote steden 350.000 euro per stad, en de kleine doorkomstgemeenten betalen 10.000 euro. De overheid komt ook met een bijdrage van 2,5 miljoen euro.Tags assigned to this article:
Giro 2016giro apeldoorngiro arnhemgiro njmegen

5 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights