60.000 mensen stonden wielrenners in Arnhem op te wachten

60.000 mensen stonden wielrenners in Arnhem op te wachten

De Ronde van Italie, blijkt succesvol geweest te zijn voor Arnhem en heel Gelderland. Bij de finish in Arnhem stonden volgens de organisatoren rond de 60.000 mensen te wachten. Dit zijn grote cijfers voor de stad en voor zo een evenement. In totaal kwamen er ongeveer 570.000 mensen kijken naar de Giro in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem.


Hoeveel het de stad daadwerkelijk heeft opgeleverd is niet helemaal bekend. Wel weten we dat veel restaurants en cafe’s het extreem drukker hebben gehad dan normaal.

Wethouder geeft prijs aan Tjallingi
Sportwethouder Elfrink mocht Arnhemmer Tjallingi zijn prijs overhandigen nadat hij de bergtrui had gewonnen. De bergtrui kreeg Tjallingi voor zijn prestatie tijdens het beklimmen van de Posbank. Hij was als eerste boven op de Posbank. Ongeveer 800 miljoen mensen over de hele wereld keken mee naar de Giro in Gelderland.Tags assigned to this article:
Giro 2016giro arnhemGiro GelderlandTjallingi

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights