Wanneer begon de Ramadan ook alweer in 2016?

Het is een vraag waar velen mee bezig zijn in Nederland: Wanneer begint de Ramadan en wanneer mogen de moslims weer vasten? Of je nu moslim bent of niet! Iedereen in Nederland merkt er iets van.


6 juni begin datum Ramadan
6 juni beginnen alle moslims in Nederland met vasten. Van zonsopgang tot zonsondergang mogen moslims dan niets eten en drinken. Natuurlijk is seks ook verboden! Om alle Nederlanders te helpen met het niet stellen van domme vragen: ‘Tijdens het vasten mag men ook geen slokje water drinken en kauwgom kauwen mag dus ook niet’. Als je ziek, zwanger of te oud bent hoef je natuurlijk niet te vasten. De islam is natuurlijk geen geloof van het ‘moeilijk doen’.

Leyletul Kadr of Kadir Gecesi
Op 1 juli zullen alle moskeeën weer bomvol zijn vanwege een belangrijke Islamitsiche avond (Leyletul Kadr of KAdir Gecesi) waarbij iedereen weer om vergiffenis zal vragen en zal beloven om nooit meer iets slechts te doen of te denken.

Tot en met 4 juli wordt er gevast, waarna het drie dagen feest is in Nederland. Van 5 juli tot en met 7 juli vieren de moslims dan het Ramadanfeest (suikerfeest).



Tags assigned to this article:
ramadan 2016

13 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights