Luxor Live maakt programma van juni bekend

Luxor Live maakt programma van juni bekend

Programma Luxor Live juni 2016

DO 02.06 BEWILDER + YORICK VAN NORDEN BOVENZAAL

Indie-pop   zaal open 20:30   €10,00

Een aangename verrassing, want Yorick van Norden voegt zich toe aan deze avond. Een double bill met twee uitzonderlijke optredens. Een fijne mix van indie en klassieke pop door twee namen die vandaag de dag hard aan de weg timmeren om muzikaal een niveau hoger te stijgen.

Bewilder

In het verleden behaalde resultaten bieden wel degelijk een garantie voor de toekomst. Zeker in het geval van Bewilder, een nieuwe band met bekende gezichten. Het debuutalbum staat vol sterke indiepopnummers, orgeltjes en verrassende wendingen. Live een ware sensatie. Vorig jaar nog verkozen tot beste show van 2015 in EKKO. Dit jaar genomineerd voor een Edison.

De nieuwe band van Maurits Westerik kwam nazomer van 2015 met het debuutalbum Dear Island, geproduceerd door Henk Jonkers van Hallo Venray. Maurits zegt zelf over de plaat: ‘De liedjes zijn zo onheilspellend als de eerste slok van je favoriete cocktail. Het voelt vertrouwd, maar het loopt alleen net even anders af.’ Live is geen concert hetzelfde. De band bestaat uit topmuzikanten die in tal van andere bands hebben gespeeld. De bezetting:

Maurits Westerik: zang, gitaar

Arjan Kamphuis: gitaar

Bram Hakkens: drums, zang

Jeroen Overman: bas

Arjen De Bock: Toetsen, zang

 

Yorick van Norden

Klassieke pop gecombineerd met wat avontuurlijker, langzamer en minder lichtvoetig werk. Dat is de muziek van Yorick van Norden, de Haarlemmer die met The Hype als jongmens z’n weg vond naar het concertpodium en afgelopen najaar als solo artiest debuteerde op Excelsior Recordings.

Alweer komt Excelsior met een jonge gast op de proppen die met plaat nummer één meteen de spijker op de kop slaat. Yorick weet verduiveld goed hoe een pakkende popsong in elkaar zit. Songwriter Yorick (1986) grossiert in aanstekelijke deunen; op het eerste gehoor vrolijk en zorgeloos, maar in Yorick’s geval altijd gelaagd.

Iets wat Yorick nooit onder stoelen of banken schoof is de invloed die The Beatles op hem hebben gehad. Gelukkig zijn wij ook nogal van The Beatles. Op zijn langverwachte eerste solo album (‘Happy Hunting Ground’ oktober 2015) is het dan ook onmogelijk om de invloed van de Fab Four niet terug te horen. Zijn muziek klinkt vaak vertrouwd, maar ook afwisselend, licht melancholisch als energiek en opbeurend.

Live wordt Yorick terzijde gestaan door onder meer ex-leden van Johan en bandleden van onder meer Tim Knol, The Miseries, Anne Soldaat en Bewilder.

Met een kaartje voor de show van Yorick van Norden van 21.04 kan je ook naar deze show. Daar is geen extra ticket voor nodig!

In februari kon je met een bovenzaal Passe-partout voor maar 14 euro naar alle concerten die daar plaatsvonden. Het optreden van Bewilder is verplaatst van februari naar juni, maar de actie is nog geldig voor dit optreden

 

 

 

VR 03.06 MARTIJN FISCHER ZINGT HAZES

Hazes Tribute   zaal open 20:00   €20,00

André Hazes zou dit jaar 65 jaar oud geworden zijn. In zijn te korte leven heeft hij wel een immense stempel gedrukt op de Nederlandse cultuur. Zijn gepassioneerde levensstijl werden weerspiegeld in zijn liedjes, die recht vanuit zijn hart leken te komen en kracht werden bijgezet door zijn imposante stemgeluid en volume. Hits als Bloed, Zweet en Tranen, De Vlieger en Zij Gelooft in Mij behoren tot de parate algemene kennis van iedere Nederlander.

Als er iemand in staat is om de liedjes van cultgrootheid en meesterzanger André Hazes te vertolken, dan is het Martijn Fischer wel. Hij kroop 2 jaar lang in de rol van Hazes in de musical ‘Hij Gelooft in Mij’ van Joop van de Ende, heeft keer op keer een uitverkochte Ziggodome kippenvel bezorgd tijdens ‘Holland Zingt Hazes’ en gloreerde bovendien op het witte doek in de bioscoopfilm ‘Bloed, Zweet en Tranen’. Dit wordt een avond die helemaal in het teken staat van het werk van deze held, dat door Fischer en het publiek

 

VR 10.06 LORREN BOVENZAAL

Singer-songwriter   zaal open 20:30   €10,00

Met het zelfgeschreven debuutalbum ‘Shades of blue’ is Nederland een nieuw talent rijker: Lorrèn. Het album is een prettige afwisseling van soul, jazz en pop. Live, met zevenkoppige band, verbaast Lorrèn met haar bijzonder kundige voordracht. Een spatzuivere zangeres en excellent songschrijfster.

Solo

De pas drieëntwintig jarige zangeres Lorrèn, geboren in Israël, draait al vele jaren mee in de Nederlandse muziekwereld. Na twee succesvolle jaren met haar band The Jetts besluit Lorrèn solo verder te gaan. Die stap leidde tot optredens in de North Sea Jazz Club en de Sugar Factory en mocht ze Giel Beelen en Leo Blokhuis tot haar fans rekenen.

Veelbelovend debuutalbum

Na het succes van haar eerste single ‘The Game Of Love’ (waardoor ze tot ‘Radio 2 Talent’ uitgeroepen is), bracht de zangeres in het najaar van 2015, haar debuutalbum ‘Shades of Blue’ uit. Voor de CD schoot haar muzikale familie ook nog te hulp, want vader Ron Rettich heeft de vioolpartijen ingespeeld. Inspiratie voor de muziek haalt de zangeres uit soul, jazz en popklanken van de muziek van Selah Sue, Adele, Amy Winehouse maar ook haar grote jazzheldin Ella Fitzgerald: “Muziek moet voor mij heel puur zijn, wat al deze dames gemeen hebben met elkaar is dat ze me direct raken. Dat hoop ik zelf ook te kunnen doen met mijn eerste CD”.
VR 10.06 MILES DAVIS CELEBRATION TOUR

Jazz   zaal open 20:30   €16,00

Miles Davis staat bekend als innovator, visionair, levenskunstenaar, vrouwenverslinder, trompettist, beeldend kunstenaar. Vijfentwintig jaar geleden zou Miles overlijden na een bizar creatief leven. Reden om op tournee te gaan en de legacy van ’s werelds meest innovatieve trompettist te doen te vieren. Bruisend en zonder compromis. Als geen ander erkende Miles de waarde van superswingende grooves. Met de extra visuals & vocals wordt je meegevoerd op een opwindende trip door het gepassioneerde brein van dit genie. De leden van de band zelf draaien na afloop hun favoriete Miles platen!

“My future starts when I wake up every morning.Every day I find something creative to do with my life.” Miles Davis

MILES CELEBRATION TOUR 2016

Trompet: Michael Varekamp (Sonny Fortune, David Murray)

Zang: Eline Gemerts (Sister Sledge)

Saxofoon: Ben van den Dungen (Nueva Manteca, Tango Extremo)

Toetsen: Wiboud Burkens (Lalah Hathaway, Leon Ware)

Basgitaar: Mauel Hugas (Candy Dulfer, Lalah Hathaway)

Drums: Eric Hoeke (Daughters of Soul, Dash!)

VJ: Job Geheniau (Vito Brothers)

 

ZA 11.06 VUNZIGE DEUNTJES

Dance   zaal open 23:00   vvk €11,00 dvk €13,50

9 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights