#FuckYouEbru : DENK pakt straks gewoon 11 zetels

#FuckYouEbru : DENK pakt straks gewoon 11 zetels

Bij DutchTurks.nl kwamen ze met een interessante berekening en analyse over het aantal zetels die DENK mogelijk zal winnen tijdens de volgende Tweede Kamerverkiezingen. In het stuk wordt duidelijk gemaakt waarom bepaalde politici zich zorgen maken over de opkomst van beweging Denk en de heren Kuzu, Ozturk en Azarkan.

In september 2014, 2 maanden voor het vertrek van beide heren bij de PvdA, schreef ik al over de afwezigheid van de Turkse Nederlanders in het maatschappelijk debat. Over het feit dat maar één etnische minderheidsgroep prominent deelneemt aan het publieke debat in Nederland.

Waar zijn de stemmen van 400.000 Nederlandse Turken?
Een van de grootste groepen van etnische minderheden in Nederland, de Turks-Nederlandse met zo’n 400.000 zielen, ontbrak volledig. Terwijl we onder elkaar bevechten welke partij in Turkije de beste is, elkaar onder de duim proberen te houden of elkaar juist nietszeggende medailles om de nek hangen, zijn we links en rechts ingehaald door andere minderheidsgroepen die wel in talkshows verschijnen, artikelen schrijven, het nieuws presenteren, debatten voeren en podia beklimmen om te spreken.


In de wurggreep van de PvdA
Het is triest dat onze Turks Nederlandse gemeenschap zo in de wurggreep van 1 partij terecht is gekomen, dat we niet meer buiten de partijkaders van de PvdA kunnen denken en middels de mechanismen binnen die partij, die zijn doorgedrongen tot in de Turkse stichtingen, verenigingen en andere sociaal-culturele instellingen, op onze plek worden gehouden. Diezelfde stichtingen en verenigingen die zij de lange arm van Erdogan noemen, daar heeft diezelfde partij decennialang stemmen opgehaald voor hun kandidaten. Zelfs met affiches in het Turks.

Lees meer via DutchTurks.nl


43 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights