Tunahan Kuzu (DENK) is de Erdogan van Nederland

Tunahan Kuzu (DENK) is de Erdogan van Nederland

Tunahan Kuzu scoort de laatste weken enorm goed in de media. Ondanks dat blanke witte journalisten hem structureel aanvallen en in verband brengen met politiek in Turkije lijkt de leider van de beweging DENK daar niet van onder de indruk te zijn. Hij gaat gewoon zijn eigen gang met Denk.

Uit de PvdA gezet/gestapt
Kuzu stapt twee jaar geleden uit de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer. Dit deed hij samen met Selcuk Ozturk. De twee begonnen een eigen fractie en werden meteen aangevallen door columnisten en journalisten van bestaande media. Turkstalige media kregen niet eens toestemming  om de heren in de Tweede Kamer te interviewen. Dit moest uiteindelijk op straat. Ondanks alle inspanningen werden ze maar niet serieus genomen. Dat was natuurlijk ook ‘part of the game”.

Denk geen Turkenpartij
Totdat de twee Nederlandse Turken opeens met Fariz Azarkan kwamen als diepe spits. Daar had niemand aan gedacht. Zoals comedian Salaheddine dat ook terecht opmerkt: ‘Dit had niemand verwacht, en het is hierdoor opeens geen Turkenpartij meer.’ Kuzu is heel slim politiek aan het bedrijven en weet hoe het gespeeld moet worden in Denhaag. Ozturk helpt hem daar natuurlijk bij.Denk geen Moslimpartij
Een andere actie van Kuzu en Co was het binnenhalen van Sylvana Simons als aanvallende middenvelder. Dit had ook weer niemand verwacht. Het werd door sommige journalisten zelfs vertaald als verraad. Zelfs Giel Beelen stond, tijdens De Wereld Draait Door, voor lul toen hij Sylvana Simons hierop wilde aanvallen. Denk was opeens ook geen Moslimpartij meer, ondanks alle koppen in de Telegraaf.

Kuzu handelt net als de Turkse president Erdogan en heeft veel geduld. Ondanks alle aanvallen en ‘framing’ gaan ze hun eigen gang, en komen ze met duidelijke opmerkingen zoals Jan en Ali dat op straat ook altijd vonden. Kuzu heeft een missie en doet er alles aan om dat samen met zijn crew te bereiken. Kuzu is eigenlijk de Erdogan van Nederland, gezien zijn rol richting minderheden en de manier waarop de achterban hem dankbaar is voor het uiten van zijn mening.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.