Peter R. de Vries: Waar is het voor nodig om Erdogan geitenneuker of pedofiel te noemen?

Peter R. de Vries: Waar is het voor nodig om Erdogan geitenneuker of pedofiel te noemen?

Peter R. de Vries heeft scherpe uitlatingen over alles en ook vaak een scherpe mening over actuele onderwerpen. In tegenstelling tot de elite in Nederland komt de misdaadverslaggever altijd met een andere opvatting en de mening van Jan of Ali op straat.

Mensen bij DENK hebben ook een mening
Zo reageerde Peter R. de Vries gisteren op vragen over DENK tijdens een radio-uitzending van de NieuwsBV dat hij werd gevraagd door Denk om zich aan te sluiten bij de partij, nog voordat Sylvana Simons werd gevraagd. De Vries weigert vooralsnog om mee te doen met Denk, maar is alles behalve kritisch op Denk en Kuzu. Hij staat zelfs achter heel veel opvattingen van de nieuwe beweging. De Vries maakte gisteren nog maar weer eens duidelijk dat de mensen bij DENK ook een mening hebben en dus recht hebben op de vrijheid van meningsuiting. Ook al is dit anders dan die van de elite.


Waarom Erdogan geitenneuker of pedofiel noemen?
Peter R. de Vries maakte weer eens maar duidelijk waar het nodig voor was om de Turkse president of een andere buitenlandse staatshoofd geitenneuker, pedofiel of hoerenloper te noemen? Waarom moet je hiermee een bevolkingsgroep beledigen? Beperk je tot de feiten. Waarom moet je dit roepen en zo hard mogelijk op je schouders geklopt worden omdat je dat roept? Ik denk dat er een hele grote groepering is die vindt dat dit nergens voor nodig is. En deze mensen voelen zich dan thuis bij een beweging als Denk.’

Dat is ook een vrijheid van meningsuiting
Peter reageerde ook op opmerkingen van Sylvana Simons over de arrestatie van Ebru Umar. Simons begreep wel waarom Ebru Umar werd opgepakt vanwege wetgeving in Turkije: ‘Ja maar, dat is ook een vrijheid van meningsuiting. ‘Dat is een ander punt waar ik wel wat mee heb. Die bepaalde elite, die beklemtoont en staat op de barricade voor die vrijheid van meningsuiting. Maar Oh nee, als je een geluid maakt dat niet daarmee in overeenstemming is. Dan wordt je ongelofelijk neergesabeld en ben je een landverrader en een NSB’ér. Ik snap dat niet!’


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.