Informatiecentrum Slag om Arnhem klaar in 2017

De gemeente maakte recent bekend dat het paviljoen Slag Om Arnhem in het voorjaar van 2017 haar deuren zal gaan openen. De plannen hierover stonden al heel lang in de wachtrij bij de gemeente vanwege allerlei tekorten. Dankzij financiele bijdragen van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg  wordt dit mede mogelijk gemaakt. Ook de provincie levert een bijdrage van 510.000 euro.

Slag om Arnhem zichtbaar maken
Het Vfonds geeft een bijdrage van 470.000 euro aan het Paviljoen Slag om Arnhem. Daarnaast betaalt het fonds ook maximaal 100.000 euro voor het Bridge To Liberation concert die in 2016, 2017 en 2018 gehouden zal worden. De provincie komt ook met een bijdrage van 470.000 euro (eenmalig) en structureel 50.000 euro om de Slag om Arnhem zichtbaar te maken.


Gratis toegankelijk informatiecentrum
Met het paviljoen wil de gemeente Arnhem de Slag om Arnhem beter zichtbaar maken en beleefbaar te maken voor het publiek. Met een nieuwe gratis toegankelijk informatiecentrum aan de Rijnkade wordt dit ook mogelijk gemaakt aan de hand van drie persoonlijke verhalen. Bezoekers kunnen dan de Slag om Arnhem beleven zoals die zich heeft afgespeeld bij de John Frostbrug in september 1944.
9 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.