Sylvana Simons: Ik voel me nu wel minder veilig

Sylvana Simons: Ik voel me nu wel minder veilig

Sylvana Simons, kandidaat Kamerlid voor DENK, vertelde maandagavond tijdens RTL Late Night ‘dat ze zich minder veilig voelt’ naar aanleiding van verschillende haatcampagnes die werden gestart door diverse racisten in Nederland. Via een facebook-evenement werd bijvoorbeeld een uitzwaaidag georganiseerd voor Sylvana Simons! De dag na Sinterklaas werd gekozen als begindatum om Sylvana Simons uit te zwaaien. Sylvana was hierdoor wel geraakt vertelde ze in de uitzending.


Mijn beveiliging bespreken als eerste punt
‘Een van de eerste dingen die ik binnen de partij en in de Tweede Kamer moest bespreken was helaas mijn beveiliging. Dat is natuurlijk heel erg raar. Ik ben nog helemaal geen Tweede Kamerlid. Ik ben ook nog geen echte politica. Ik ben alleen een gewone vrouw die zegt: Ik wil dit graag gaan doen.’

Inhouden om niet te huilen
Simons was zichtbaar aangeslagen en moest zich inhouden om niet huilen. Ze vervolgde verder: ‘Dus is dat wel heel raar. En het heeft natuurlijk ook een enorme impact om de mensen om mij heen. Die worden geconfronteerd met iets waar ze niet voor hebben gekozen.’

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.