Ondernemers woedend na verdwijnen parkeerplaatsen bij Espressobar Tape

Ondernemers woedend na verdwijnen parkeerplaatsen bij Espressobar Tape

Bij Espressobar Tape hebben ze vermoedelijk goede banden met afdelingen vergunningen van de gemeente Arnhem. Sinds een week zijn namelijk twee openbare parkeerplaatsen aan de voorzijde van Tape verdwenen en heeft het bedrijf hierdoor extra ruimte ‘gekregen’ om dat als terras te gaan gebruiken.

Veel ondernemers aan de Hommelstraat klagen over deze voorkeursbehandeling voor Espressobar Tape, waar ze overigens lekkere koffie hebben. Er zijn nu nog minder parkeerplaatsen aan de Hommelstraat dan een week geleden. Tape heeft er nu een extra terrasruimte bij.


Ondernemers niet op de hoogte van de aanpassingen
De ondernemers waren niet op de hoogte van deze aanpassing en zijn daarom ook verbaasd dat dit zomaar kan. ‘Het is allemaal heel plotseling gegaan, zonder dat wij hier over werden ingelicht. We hebben zelfs geen brieven ontvangen van de gemeente over deze aanpassing.’, aldus een van de ondernemers.

Volgens Kim van Espressobar Tape duurde het traject heel lang: ‘We waren hier al maanden mee bezig. Het kostte ons veel tijd. We zijn nu wel blij dat we nu een groter terras hebben.’

De informatielijn van de gemeente Arnhem was vrijdag zo druk dat we telefonisch niemand konden bereiken voor een reactie. Inmiddels is wel bekend geworden dat Tape op 31 maart 2016 een terrasvergunning heeft aangevraagd bij de gemeente voor de Hommelstraat 66.
 No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.