Het grootste Turkse evenement van Nederland begint vandaag in Arnhem

Het grootste Turkse evenement van Nederland begint vandaag in Arnhem

Het grootste Turkse evenement van Nederland: Turk Festivali in Arnhem begint vrijdagmiddag na 14.00 uur en zal drie dagen duren. Aan de Eemslaan in de Arnhemse wijk Presikhaaf staan grote tenten met eetzalen en informatiestands van allerlei bedrijven instellingen. Ook is er een grote podium voor muziekoptredens.

De organisatie van het jaarlijks terugkerenden evenement is in handen van de Arnhemse vereniging Haykem. Het evenement trekt steeds veel meer bezoekers aan vanwege de naamsbekendheid door de jaren heen en het publiek wat er op afkomt. Zondag is er ook een echte Turkse optocht door Arnhem. Waarbij voornamelijk Turkse Arnhemmers met duizenden tegelijk een route afleggen met Turkse vlaggen.

image

Het gratis toegankelijke evenement zit vol met stands van bedrijven en instellingen. Zo kwamen we bijvoorbeeld ook Kadir Karakaya van Zalencentrum Oldebeth tegen met zijn informatiestand. Behalve lekker eten kunnen dames en heren ook trendy kleren kopen of luisteren naar live muziek. Er is dus van alles te beleven.
Vandaag zagen we al de eerste bekende Arnhemmers verschijnen bij het evenement: Rahmi Gemril, Mustafa Koyuncu, Adil Karakaya en Mesut Cam zijn op de foto met elkaar in gesprek.

Het evenement duurt tot en met zondagavond en ontvangt ook internationale pers uit landen zoald Turkije en Duitsland. De Gemeente Arnhem heeft ook een informatiestand bij het evenement.


1.215 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.