Provincie en gemeente maken 500.000 euro over voor restauratie Eusebiuskerk

Provincie Gelderland en de gemeente Arnhem hebben per direct samen een bedrag van 500.000 euro overgemaakt voor de restauratie van de Eusebiuskerk. De aannemer was vanwege geldgebrek al gestopt met werkzaamheden en zal dat nu volgens een bericht van de gemeente weer gaan oppakken.


Aannemer kan weer verder
Volgens deze informatie kan de aannemer nu weer een paar maanden verder met de restauratie van de Eusebiuskerk. De restauratie van de bekende kerk in Arnhem kost miljoenen en zelfs dat is niet voldoende om het in zijn geheel te restaureren. Stichting Eusebiuskerk krijgt nu dus meer tijd om weer geld te zoeken in de komende maanden.

Eusebiuskerk heeft grote waarde voor Arnhem
De Eusebiuskerk heeft een grote waarde voor Arnhem en de omgeving. Al meer dan 500 jaar is het voor velen een gezicht van Arnhem. De Eusebiuskerk vertelt de geschiedenis vanaf de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw van de hoofdstad van Gelderland. De gemeente reserveerde eerder al 2,4 miljoen in haar begroting mits andere partijen ook zouden meebetalen.Tags assigned to this article:
grote kerk arnhemRestauratie Eusebius

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights