Rapper Typhoon aangehouden vanwege huidskleur en dikke waggie

Rapper Typhoon aangehouden vanwege huidskleur en dikke waggie

Glenn de Randamie, in het dagelijks bekend als rapper Typhoon is gisteren door de politie in Zwolle aangehouden omdat een agent zijn dikke bak niet vonden passen bij zijn huidskleur. Dit schreef de rapper zelf via Insta en werd later  ook bevestigd door de politie.

Etniciteit Typhoon speelde een rol
Typhoon merkte op dat de dienstdoende agent toe gaf dat hij bevoordeeld was en er rekening mee hield dat het drugmoney kon zijn. De agent was verder ok, maakte Typhoon duidelijk: ‘Vriendelijke vent, daar niet van’ voegde hij toe aan zijn reactie. De politie kwam later met een bevestiging dat de etniciteit van de rapper een van de redenen was om hem aan de kant te zetten. Een combinatie van zijn jonge leeftijd, huidskleur en splinternieuwe luxe auto speelde volgens een politiewoordvoerder een rol. Ook werd er natuurlijk excuus aangeboden.


Eigenlijk moeten we de politieagent in Zwolle bedanken voor zijn eerlijkheid en niet direct afkraken. Agenten blijven natuurlijk ook mensen! Hij gaf namelijk eerlijk toe dat hij van mening was dat een dikke waggie in combinatie met de leeftijd en huidskleur niet helemaal paste, vandaar dat hij dat nader wilde uitzoeken. Hij leest mogelijk ook de Telegraaf in de kantine.

Niet iedereen heet Typhoon
Helaas zijn er duizenden anderen in Nederland die geen Typhoon heten en geen tienduizenden volgers hebben op insta en ook worden staande gehouden vanwege hun huidskleur en andere combinaties.
3 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.