Arnhemmers meestal tevreden over wijkteams

Arnhemmers zijn over het algemeen tevreden met de geboden dienstverlening, wanneer zij in aanraking zijn geweest met de sociale wijkteams. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1000 cliënten uit Arnhem.


Wijkteams verantwoordelijk WMO en Jeugdzorg
De wijkteams zijn opgericht toen de gemeenten verantwoordelijk werden voor nieuwe taken op het gebied van WMO en jeugdzorg in januari 2015. De meeste inwoners, hebben na 1,5 jaar, wel het indruk dat de wijkteams bekend zijn bij andere hulpverleners en instanties. Het persoonlijk contact, de bereikbaarheid en de open houding van de coach tijdens de gesprekken worden gewaardeerd.

Afspraak met wijkteam duurt te lang
Er zijn natuurlijk ook aandachtspunten voor de wijkteams. Zo is niet iedereen tevreden over de snelheid waarop men contact opneemt met de cliënten. Vier op de tien ondervraagden is van mening dat ze te lang hebben gewacht op een afspraak. Ook zijn sommige cliënten kritisch omdat er geen plan van aanpak is opgesteld. De bekendheid van de website zodoenwehetinarnhem.nl kan ook veel beter.Tags assigned to this article:
jeugdzorg arnhemwijkteams arnhemwmo arnhem

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.