Minder CO2-uitstoot door groei Warmtenet in Arnhem

Minder CO2-uitstoot door groei Warmtenet in Arnhem

Arnhem wordt weer iets gezonder om te leven blijkt uit recente informatie over de uitstoot van CO2. Steeds meer winkels, woningen en andere gebouwen worden aangesloten op het warmtenet waardoor CO2 uitstoot minder is geworden.


Decathlon Rijnhal ook aan warmtnet
Aan de groeiende warmtenet-tak is onlangs sportzaak Decathlon in de Rijnhal toegevoegd. Enkele maanden geleden werd zwembad het Grote Koppel ook toegevoegd aan het warmtenet. Het water waarin wordt gezwommen in Arnhem-Zuid wordt verwarmd met restwarmte die via een grote pijp wordt afgevoerd vanaf de afvalverwerking van AVR in Duiven. En in 2015 werden in Schuytgraaf (150) en in Presikhaaf (50) woningen aangesloten aan het warmtenet.

323.000 zonnepanelen
Arnhem, Westervoot en Duiven zijn sinds 2014 verbonden aan hetzelfde warmtetransportnet, daardoor kan het hele jaar door gebruik worden gemaakt van restwarmte van het afvalverbranding van de AVR in Duiven. En dit heeft invloed op de CO2-uitstoot (-77%). De vermeden CO2-uitstoot staat gelijk aan 323.000 zonnepanelen, dit zijn ongeveer 76 voetbalvelden vol met zonnepanelen.


Reacties


Tags assigned to this article:
AVR duivenCO2 uitstootwarmtenet arnhem

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.