Ramadan begint vanavond al voor de echte moslims

Ramadan begint vanavond al voor de echte moslims

Maandag 6 juni beginnen de Moslims in Nederland en Belgie met het vasten van zonsopgang tot zonsondergang (rond 22.00 uur). Alleen mindervaliden, ouderen, kinderen, zieken en zwangere vrouwen hoeven niet te vasten. Indien mogelijk kan het later voor de zieken en zwangere vrouwen alsnog ingehaald worden.

In Nederland en Belgie gaan Moslims 18,5 uur gaan vasten, wat best lang is in vergelijking met andere landen zoals Argentinie (9,5), Australie (10), Zuid-Afrika (10,5) en Brazilie (11). Alleen moslims in Ijsland, Zweden, Noorwegen (20) en Denemarken (21) hebben het zwaarder dan de Hollandse en Belgische Moslims. Het Islamitisch kalender wordt gevormd op basis van de stand van de maan, waardoor het vastenmaand ieder jaar tien dagen naar voren komt met in vergelijking met het jaar ervoor.


Behalve het vasten bidden moslims tijdens de Ramadan ook langer dan normaal. Zo is er na het avond-gebed een ‘Teravih’-gebed dat uitgevoerd moet worden met meer dan twee man. En vaak is dit het geval in een moskee. De avond voordat Ramadan begint is ook de start van het Teravih-gebed. De vraag is of veel moslims tijd hebben om naar het teravih-gebed te gaan omdat pas rond 22:45 uur gestart zal worden met het gebed.

De nieuwe generatie moslims passen zich vrij snel aan in Nederland en zien een moskee amper van binnen. Helaas heeft een bezoek aan een Shisha-bar of discotheek nog steeds de voorkeur voor vele jongeren. Dan hebben we het al helemaal niet over de ’24 uur haram producerende hennepmoslims in de grote steden.

Godzijdank is er nog een verplichte vrijdaggebed waardoor zelfs de ‘RAKI-moslims’ naar de moskee gaan om punten te scoren.

Later meer…… Have a nice Ramadan!!!!


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.