Grootste dak van Arnhem krijgt 2180 zonnepanelen

Grootste dak van Arnhem krijgt 2180 zonnepanelen

Wethouder Anja Haga heeft maandag het eerste zonnepaneel op het dak van winkelcentrum Kronenburg geplaatst. Op dit grootste dak van Arnhem komen er straks in totaal 2180 zonnenpanelen.


Op de website van de gemeente zei de wethouder het volgende hierover: ‘Een gemeente kan en moet dan niet alleen doen. Diverse inwoners en bedrijven hebben de afgelopen jaren al ingehaakt op de duurzame ambities van Arnhem. Kronenburg wordt met de plaatsing van zonnepanelen op het dak van het winkelcentrum uitstekend op de duurzame kaart gezet”, aldus Anja Haga.

Kronenburg is niet zomaar een winkelcentrum in Arnhem. Het is ook het grootste overdekte winkelcentrum van Arnhem. Enkele jaren geleden werd winkelcentrum Kronenburg al uitgeroepen tot schoonste winkelcentrum van Nederland.

Arnhem heeft als stad veel ambities. In 2020 wil de stad 14% van de energie duurzaak opwekken.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.