Basisscholen in Arnhem horen rekening te houden met EK wedstrijden Turkije

Basisscholen in Arnhem horen rekening te houden met EK wedstrijden Turkije

Nederland is er helaas niet bij tijdens het EK in Frankrijk dat vrijdag begint in Parijs. De Turkse Arnhemmers hebben nog wel een elftal dat ze met veel interesse gaan volgen: Dat is namelijk het Turkse elftal.


Nu wil het weleens voorkomen dat schoolgaande kinderen te laat komen of iets vermoeider zijn tijdens het EK dan normaal. Leraren in het basisonderwijs deden vroeger nooit moeilijk als Oranje moest voetballen en ook steeds verder kwam in het toernooi. Nu Turkije gewoon meedoet aan het EK lijkt dit invloed te gaan hebben op leerlingen die tot laat gaan opblijven om de Turkse helden te zien voetballen.

In de groepsfase is er maar een wedstrijd dat invloed heeft op de volgende dag: Tsjechie – Turkije wordt op dinsdag 21 juni om 21:00 uur gespeeld. En zal hierdoor pas om 23:00 uur klaar zijn. Alle andere groepswedstrijden zijn in het weekend of ‘vroeg in de middag’. Tenzij de Turken natuurlijk de groepsfase overleven.

Officieel kun je natuurlijk als ouder ¬†geen vrij vragen vanwege het EK of structureel te laat komen na een wedstrijd! Maar een meester of juffrouw met ‘feeling’ voor voetbal mag hier natuurlijk niet moeilijk over gaan doen! Hoe vaak is er namelijk een EK? En hoe vaak doen de Turken mee aan het EK?


Reacties


Tags assigned to this article:
Basisschool kinderenLaat in de lesTurkije EK

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.