Basisschool het Klinket gaat naar de landelijke finale schoolvoetbal

Basisschool het Klinket gaat naar de landelijke finale schoolvoetbal

ARNHEM – De meisjes van groep 8 van basisschool Het Klinket uit Arnhem hebben zaterdag 4 juni 2016 gespeeld om het district kampioenschap van oost Nederland die gehouden werd bij OVC’28 in Ommen.

Landelijke kampioenschappen schoolvoetbal
Doordat ze respectievelijk gewonnen hebben met 5-2 in de eerste wedstrijd, mochten ze de finale spelen die gewonnen werd met 1-0. Hierdoor hebben ze zich weten te plaatsen voor de landelijke kampioenschappen schoolvoetbal, wat 22 juni 2016 plaatsvindt op het sportcentrum van de KNVB in Zeist. Basisschool het klinket zit bij de laatste zes scholen van Nederland, en vertegenwoordigt hiermee de provincie Gelderland en Oost Nederland!


Al zes toernooien gewonnen
In totaal heeft het team al zes toernooien gewonnen, en daarin hebben ze in totaal zesentwintig wedstrijden gespeeld. De meiden zijn kampioen van onder meer Arnhem-Zuid, Arnhem, regio, district en ook kampioen van oost Nederland en zijn daarmee ook alle zesentwintig wedstrijden ongeslagen. Aan het schoolvoetbaltoernooi doen jaarlijks zo’n 250.000 kinderen van 5.800 basisscholen mee.”Een hele prestatie op zich, dit gouden team heeft geen wedstrijd verloren” ,aldus de trotse coach Marga. Dit is een droom die uitkomt, Marga is al vier jaar op rij coach van het team.

22 juni: Beste van Nederland?
Nu mag er op woensdag 22 juni op het sportcentrum van de KNVB in Zeist gestreden worden om de beste van Nederland, met de laatste zes scholen die zich hebben weten te plaatsen voor de eindstrijd van de landstitel.

Selectiespelers
Foto: van links naar rechts: Demi, Bridget, Helena, Ilse, Nadia, Melissa, Anouk, Claire, Julie, coach Marga, Lorena Fotgraaf: Chris Piéta




38 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights