Profeet Mohamed: Taraweeh gebed zorgt voor vergiffenis van voorgaande zonden

by AMS97531A123 | 14 juni 2016 18:30

Het nachtgebed is voor moslims  tijdens de Ramadan belangrijker dan veel andere zaken. Ondanks dat het nachtgebed pas rond 23:15 uur begint in Nederland zijn er veel moslims die naar de moskee gaan om het nachtgebed gezamenlijk te verrichten in de moskee. Er zijn ook heel veel moslim die dan liever thuis blijven om andere ‘belangrijkere’ zaken te verrichten.

Voordat we weer worden aangevallen door allerlei ‘intellectuelen’ is het verstandig om te melden dat als je werkverplichtingen hebt je natuurlijk niet aanwezig kunt zijn bij het nachtgebed. Dit is ook het geval als je geen oppas kunt regelen.


Nachtgebed: Sterk aanbevolen
Het nachtgebed is een van de sterk aanbevolen daden in deze gezegende maand voor moslims. Want met alleen vasten kom je er natuurlijk niet, en heeft zo een maand geen toegevoegde waarde. Alhoewel we daar ook niet over mogen en kunnen oordelen.

Profeet Mohamed (vzmh) was is wel duidelijk geweest aan alle thuisblijvers die 1001 redenen verzinnen om niet naar het nachtgebed te gaan: ‘Wie het nachtgebed verricht met geloof en hoop op de beloning, van diegene worden zijn voorgaande zonden vergeven.’ (Bukhari).


Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/06/14/profeet-mohamed-taraweeh-gebed-zorgt-voor-vergiffenis-van-voorgaande-zonden/