Chaos bij Hommelstraat vanwege verdwijnen parkeerplaatsen

by AMS97531A123 | 16 juni 2016 14:59

Wie tegenwoordig een winkel aan de Hommelstraat wil bezoeken moet rekening houden met lange wachtrijen en minder parkeerplaatsen. 

image

De gemeente gaf onlangs cafe TAPE een terrasvergunning waardoor meerdere parkeerplaatsen aan de Hommelstraat verdwenen ten koste van een terras van TAPE. Hier waren al eerder ook veel klachten over, waar verder niets aan is gedaan. Bewoners en eigenaren van winkels zijn nog steeds woedend en zijn inmiddels een actie begonnen.


Volgens omwonenden begint het allemaal minder leuk te worden nu niemand er ‘normaal’ langs kan gaan omdat iedereen de auto gewoon op de weg parkeert in plaats van een parkeervak. De parkeervakken zijn minder geworden of raken snel bezet vanwege enorme drukte bij Cafe TAPE. Je vraagt je dan af wat zo ambtenaar doet tijdens het verlenen van een vergunning?

Bewoners en ondernemers zijn een handtekeningactie gestart om te klagen bij de gemeente. Zij zijn het niet eens met het besluit van de gemeente om parkeerplaatsen op te heffen vanwege een terras voor een kroeg in zo een drukke winkelstraat.


Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/06/16/chaos-bij-hommelstraat-vanwege-verdwijnen-parkeerplaatsen/