Museum Arnhem heeft nieuwe plannen voor uitbreiding

Museum Arnhem heeft nieuwe plannen voor uitbreiding

Een grote ondergrondse tentoonstellingsruimte, een nieuwe aansprekende entree met betere publieksfaciliteiten, restauratie van het monumentale pand, betere zichtbaarheid in de stad en een groei van het aantal bezoekers van nu 60.000 naar 75.000 per jaar.


11 miljoen euro extra
Dat zijn de plannen die Museum Arnhem heeft voor uitbreiding en vernieuwing van het museum. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeenteraad van Arnhem begin 2016 ingestemd met de bijbehorende investering van ruim 11 miljoen euro.

Een beoordelingscommissie – met vertegenwoordigers van museum en gemeente – heeft daarop uit liefst veertig aanmeldingen vijf architectenbureaus geselecteerd die gevraagd is een visie te ontwikkelen voor de ontwerpopgave voor de nieuwbouw van Museum Arnhem.

Lees meer via Arnhem.nl


Reacties


Tags assigned to this article:
Museum Arnhemuitbreiding museum arnhem

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.