Samsom (PvdA) werd onterecht als anti-Turk neergezet

Samsom (PvdA) werd onterecht als anti-Turk neergezet

Maandagavond was het raak toen een filmpje over PvdA-leider Samsom via Turks Dagblad en DutchTurks.nl massaal werden gedeeld.

In het filmpje zegt Samsom tijdens een debat over vluchtelingen dat hij Turkije een vreselijke land vindt. Het filmpje was te kort en toch duidelijk, leek het in eerste instantie. Er was dus veel kritiek op Samsom vanwege zijn uitlating over Turkije.

(zie screenshot dat via Munire Manisa werd gedeeld via socialmedia)

image

Miss PvdA Amsterdam, Munire Manisa, deelde maandagavond een foto van een screenshot van een WhatsApp-gesprek met Diederik Samsom waarin zij Samsom om uitleg vraagt. Samsom was duidelijk met zijn reactie doordat hij het juist opnam voor Turkije. In het filmpje van 30 seconden werd dat niet helemaal duidelijk. Of het filmpje bewust is geknipt door een PvdA-hater is niet te bevestigen.


Samsom verdedigde juist Turkije en noemde Turkije een vreselijke land door dit cynisch te herhalen naar aanleiding van de reactie van de vragensteller. De vragensteller vond Turkije namelijk een vreselijke land. In de reactie van Samsom is zelfs te lezen dat hij zegt dat we zelf geen grote mond moeten hebben omdat Turkije al 3 miljoen vluchtelingen opvangt.

‘Als daar vervolgens 30 seconden van wordt geknipt en op facebook wordt gezet is dat heel treurig’, aldus PvdA-leider Samsom.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.