Voorzitter moskee Dordrecht: ‘Politie ontkent en doet niks’

Voorzitter moskee Dordrecht: ‘Politie ontkent en doet niks’

De voorzitter van de Turkse moskee aan de Merwedestraat is woedend op de politie die maar niks lijken te doen om de daders van een aanslag op de moskee van donderdagavond  op te pakken. ‘Dit is een laffe daad van een stel terroristen. Natuurlijk zal ik onze mensen oproepen tot kalmte, maar ik kan geen garanties geven, aldus Vedat Ozdal aan Rijnmond.nl

IMG_5075

Laffe aanval PKK-terroristen
Een groep van 30 Nederlandse PKK-terrorsiten is de moskee binnengevallen rond 20:15 uur. Dit gebeurde bewust rond deze tijdstip, omdat een uur later de moskee vol zou zitten met leden die het vasten gezamenlijk zouden verbreken. De mannen die volgens ooggetuigen met wapens en knuppel binnenvielen vielen de aanwezigen aan. Volgens verschillende bronnen vielen er twee gewonden. De mannen voerden een wraakactie uit naar aanleiding van een ingegooide raam van een gezin uit Dordrecht dat openlijk steun betuigde voor de PKK.

De voorzitter van de Hollanda Turk Federasyonu Nederland verafschuwde de aanslag en bracht donderdagavond een bezoek aan de moskee in Dordrecht om zijn steun te betuigen. Vanuit heel Nederland regende het via social media aan steunbetuigingen.

Inmiddels is het redelijk onrustig in Dordrecht en lijkt niet iedereen te willen wachten op het onderzoek van de politie. Sommige getuigen herkenden de daders en willen het hier zeker niet bij laten, aldus anonieme bronnen. Of het nog rustig zal blijven in Dordrecht is dus nog moeilijk te zeggen.1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.