Voorzitter Turkiyem moskee presenteert bekende namen in nieuwe bestuur

Voorzitter Turkiyem moskee presenteert bekende namen in nieuwe bestuur

Het bestuur van de Diyanet (HDV) Turkiyem moskee in Arnhem heeft vrijdagmiddag haar nieuwe voorzitter en bestuursleden gepresenteerd aan de Arnhemmers. Dit gebeurde voor het vrijdagebed waar bijna half Arnhem bij aanwezig was. De succesvolle voorzitter Veysel Eroglu was na jarenlange voorzitterschap niet meer beschikbaar als voorzitter, en sindsdien was die functie ook onbemand.

image

De nieuwe voorzitter van de moskee, Galip Aydemir, bedankte eerst tijdens zijn toespraak voorzitters en bestuursleden die eerder actief waren in Arnhem en een bijdrage leverden aan de samenleving. ”Samen met de leden zullen we samenwerken om nieuwe doelen te bereiken in Arnhem. Ook zullen we voorbereidingen treffen voor het houden van een verkiezingsbijeenkomst in 2017 (april/mei)”, aldus voorzitter Aydemir.

Aydemir presenteerde daarna ook de andere bestuursleden die uit verschillende Arnhemse wijken komen; Erdal Citirki (Penningmeester), Adem en Ramazan Karaciftci, Ali Bozdag, Ismail Bayram, Suleyman Doker , Tamer Sayilgan en Mehmet Yazilitas. Het bestuur is een mix van jong en oud uit Arnhem, wat voor Arnhemse begrippen ook uniek is. Ook valt op dat de nieuwe bestuursleden bijna allemaal een HBO of een universitaire opleiding als achtergrond hebben en al reeds actief zijn in de stad in verschillende functies.
Moskeebezoekers in Presikhaaf waren dan ook, na afloop van het vrijdaggebed, zeer tevreden over het nieuwe bestuur. ‘Goed dat jongeren uit de stad op staan om wat te betekenen voor de samenleving’, aldus een Arnhemmer.

Bij de bekendmaking tijdens het vrijdaggebed waren er ook veel bekende Arnhemmers waaronder Aziz Zeyrek (voorzitter TOV), Mehmet Ulas (rijschool Ulas), Adil Karakaya (Maksim Zalencentrum) Mehmet Boga (bestuurslid TOV), Adem Yildirim (Restaurant Nisantasi).


Reacties1 comment

Write a comment
  1. Net belangrijk 26 juni, 2016, 14:42

    Ik hoop dat ze de eenheid van de bezoekers kunnen waarborgen en zelfs kunnen versterken. De moskee en zijn bezoekers hebben altijd een vuist gevormd tegen alles en in alle moeilijke tijden. Laten we het zo houden: eendracht maakt kracht!

Only registered users can comment.