Politie Arnhem organiseert iftar-maaltijd voor de stad

Politie Arnhem organiseert iftar-maaltijd voor de stad

De politie in Arnhem organiseerde onlangs een iftar-maaltijd in de stad voor Islamitische vertegenwoordigers in Arnhem van verschillende instanties. De organisatie was in handen van Fatma Sahin. Ook waren er veel Arnhemse agenten aanwezig die ook moslim zijn. Pim Miltenburg (politiechef Oost Nederland) hield een korte speech voor de maaltijd en bedankte alle aanwezigen voor hun komst:

‘Net zoals in de hele wereld zijn wij er voor om de levens en goederen van burgers te beschermen en ook om de veiligheid te garanderen. We doen dit in Nederland zonder onderscheid te maken tussen al die mensen en ons te houden aan wetgeving. We verwachten ook van iedereen in Nederland dat zij zich houden aan de wetgeving.’

Allochtone jongeren zonder inkomens
Miltenburg plaatste ook nog opmerkingen bij allochtone jongeren die zonder inkomen leven in enorme luxe: ‘We zijn natuurlijk niet tegen het luxe leven van allochtone jongeren. Maar als dit het geval is zonder dat men een inkomen heeft, dan hebben wij het recht om dit uit te zoeken. Als we in harmonie in Nederland met elkaar willen leven dan moeten we ons allemaal houden aan wetgeving.’


De imam van de grootste moskee van Arnhem, de Turkiyem moskee, zorgde voor een oproep van het avondgebed waarna alle aanwezigen hun iftar konden verbreken. Of Pim Miltenburg en zijn collega’s een dag hebben meegevast is niet bekend gemaakt.

Adem Açıkgöz Imam HDV Turkiyem Moskee Arnhem

Veel bekende Arnhemmers
Verschillende bekende Arnhemmers en agenten waren op uitnodiging van de politie aanwezig om de iftar-maaltijd bij te wonen. Zo was er een delegatie, onder leiding van Imam Yusuf, van de moskee aan de van Oldebarneveldstraat. De voorzitter van de Milli Gorus Ayasofya moskee uit Klarendal, Bahaeddin Budak, was ook aanwezig. De moskee in Arnhem-Zuid stuurde ook een delegatie naar deze iftar-maaltijd. Ook waren er veel Turkse ondernemers aanwezig waaronder Rahmi Gemril, Mehmet Boga en Omer Bulut.
4 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights