Heel Nederland rouwt mee met Turkse gemeenschap na aanslagen in Istanbul

Heel Nederland rouwt mee met Turkse gemeenschap na aanslagen in Istanbul

Je krijgt er kippenvel van als je ziet dat heel Nederland (uitzonderingen daar gelaten) massaal achter de Turken staan naar aanleiding van de recente aanslagen in Istanbul. Turkije werd dinsdagavond weer getroffen door een terroristische aanslag op vliegveld Ataturk Airport.

De reacties in Nederland waren geweldig. Nederland leefde nu wel massaal mee, mogelijk omdat Istanbul voor velen ook meer herkenbaar was dan andere locaties in Turkije. Nooit eerder waren de Nederlanders zo een met de Turken of de Turkse gemeenschap in Nederland. De steun vanuit de grote gemeenten was dan ook zeer krachtig toen Turkse vlaggen halfstok hingen in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam of Denhaag.


Nederland is geen gastland meer
Voor het eerst hadden veel Nederlandse Turken echt het gevoel dat Nederland hun thuis was. Nederland was opeens meer dan een gastland voor Turkse gastarbeiders. Nederland toonde respect en medeleven voor haar Turkse Nederlanders. Je moet er eigenlijk bijna van janken als je het zo leest! Zo emotioneel was het!

Nederland rouwt mee met Turken
Boven op het stadhuis van Rotterdam wapperde een Turkse vlag halverwege de mast en Aboutaleb stuurde een condoleancebrief aan zijn collega in Istanbul. Het Paleis op de Dam was zelfs verlicht met een grote Turkse vlag. Nederland rouwde ook om de aanslag op de luchthaven van Istanbul waarbij 41 mensen om het leven kwamen.


Het verdriet was groot
Het verdriet binnen de Turkse gemeenschap in Nederland was natuurlijk inmens groot. De steun vanuit Nederland en de Koning liet maar weer eens zien dat de Turkse Nederlanders ook ‘gewoon’ welkom zijn en thuis horen in Nederland. Ondanks dat anderen dit weleens graag anders willen zien……

Daarom dit (en diep vanuit mijn Turkse hart): Alle Hollanders bedankt! Echt Tof wat jullie hebben gedaan om het verdriet te delen….



No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights