Tijdstip Bayram-gebed (namazı) in Arnhem is bekend

Tijdstip Bayram-gebed (namazı) in Arnhem is bekend

Het gebed dat voor het Ramadanfeest (Suikerfeest) gaat plaatsvinden is in Arnhem om 06:21 uur in de ochtend. 

Voor het feestgebed is het ochtendgebed al om 04:50 waar over het algemeen veel mensen ook naar toe gaan. De imam van de Turkiyem moskee in Presikhaaf Adem Acikgoz herhaalde gisteren nogmaals hoe belangrijk het is om met de kinderen naar het Feestgebed te gaan.


Ondanks dat er al 100 jaar moslims leven in Nederland zijn er nog steeds scholen die moelijk doen als leerlingen niet verschijnen op school tijdens het Suikerfeest. In Arnhem zijn er geen gelukkig geen klachten gemeld over scholen die hier moeilijk over doen. In andere steden wil dat nog weleens voorkomen.

Moslims in Arnhem gaan dus (dinsdag) naar een Arnhemse moskee om het feestgebed gezamenlijk uit te voeren. Het feestgebed is een van de weinige gebeden die men niet alleen kan uitvoeren. Na het gebed feliciteert iedereen elkaar en gaan mensen bij elkaar op bezoek om baklava en andere lekkere dingen te eten. Bij moslims is het ook een gewoonte tijdens  de feestdagen dat zeop bezoek gaan bij ouderen en mensen die in het ziekenhuis liggen.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.