Veel bekenden tijdens iftar-diner in Presikhaaf

by AMS97531A123 | 4 juli 2016 03:48

Het jaarlijkse iftar-diner van de Turkiyem moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf werd zondagavond goed bezocht door verschillende gasten en bewoners van Arnhem. De ongeveer 600 aanwezige gasten werden getrakteerd op een gezonde maaltijd wat mogelijk werd gemaakt door een Turkse topkok uit Arnhem.

Onder andere Rahmi Gemril, de Turkse Consul Generaal Zafer Ates, Aziz Zeyrek, Hakan Koprulu, Yener Sayilgan, Aya Sofya voorzitter Bahaeddin Budak en Kursat Bal waren bij het jaarlijkse iftar-diner aanwezig. Na verschillende korte toespraken van Galip Aydemir (voorzitter van de Arnhemse moskee), Zafer Ates (de Turkse Consul Generaal) en de Atache voor religieuze zaken Yusuf Acar voerde imam Adem Acikgoz een gebedsoproep uit om de iftar te verbreken. De vele vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen op tijd kon beginnen met het verbreken van de iftar.

Turkse ondernemers uit Arnhem

Turkse ondernemers uit Arnhem

TOV-voorzitter Aziz Zeyrek en bestuursleden

TOV-voorzitter Aziz Zeyrek en bestuursleden

Voetbalclub Elsweide, was als hofleverancier, met een zware vertegenwoordiging aanwezig. Met onder andere voorzitter Mesut Tasci, eerste elftal-trainer Rasid Gunes en oud-trainer Habil Akbulut. Ook de bekende voetballers Ihsan Gunes, Sinan Birdal, Ahmet Yesil, Ismet Dilekci en veel andere voetballers waren van de partij. Topvoetballer Esen Gurbuz werd ook gespot. Veel gasten waren met hun gezin en kinderen gekomen.

image

De Turkse ondernemersvereniging van Arnhem (TOV) was ook met veel (bestuurs)leden aanwezig bij het jaarlijkse diner van de moskee. Onze verslaggever kwam Ismail Unguc, Mehmet Boga, Ibrahim Yildirim, Adil Karakaya, Yildirim Usta, Nevin Dikici en Ali Topaloglu tegen. Ook Ali Erdogan (autobedrijf Vlamoven) en Serkan Ozyilmaz (Car Cleaning Arnhem) werden gespot.

Serkan Ozyilmaz actief bezig

Serkan Ozyilmaz bezig met voorbereidingen

Het jaarlijkse iftar-diner van de Turkiyem moskee was zondag extra bijzonder omdat het nieuwe bestuur voor het eerst in deze setting in gesprek ging met haar leden en gasten.

Er was ongekend veel animo voor het jaarlijkse iftar-diner van de moskee. De voormalige voorzitters Ahmet Bozbiyik en Murat Kuyucak van de Turkse vereniging Haykem werden ook samen met oud-moskeevoorzitter Nihat Bas gesignaleerd.

image

image

image

image

image

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/07/04/veel-bekenden-tijdens-iftar-diner-in-presikhaaf/