VIDEO Laatste keer in de nacht opgestaan om te eten

VIDEO Laatste keer in de nacht opgestaan om te eten

Het is alweer de laatste dag van de vastenmaand.
De maand Ramadan zit er al bijna op. Vannacht zijn de mensen die vandaag aan het vasten zijn, dit jaar, voor het laatst zijn opgestaan. De meeste volwassene hebben er moeite mee om ’s nachts op te staan en te eten. Laat staan dat de kinderen dit ook doen. In de filmpjes hieronder zien we een paar grappige maar voor de kinderen een vooral zware momenten.

Vasten voor kinderen
Laten we beginnen om te vertellen dat vasten voor hele jonge kinderen, vanuit het geloof, niet verplicht is. Vaak is zo dat kinderen het graag zelf willen. Dit ondanks dat je ’s nachts moet opstaan en dit toch wel de nodige energie kost.

Moslimbelasting
In deze maand zijn mensen niet alleen aan het vasten. Ook geven mensen geld en giften weg aan goede doelen. Bij de moslims geldt de regel 1/40 ste van je vermogen moet afgestaan worden aan de armere mensen. Als iedereen, dus ook niet moslims, deze regel zou toepassen zou iedereen voorzien zijn van de basis behoeften.

geen slokje
Niet alleen het opstaan hebben deze mensen achter de rug, ook de ‘bekende’ vragen gaan een jaar lang in de ijskast. Vragen zoals: “Mag je dan helemaal niets eten”, “Mag je dan ook geen water, ook niet een slokje”? Wel willen we de nadruk leggen op de mensen die uit respect een of meerdere hebben meegedaan aan het vasten. Wij hopen dat iedereen een goede maand achter de rug heeft en wensen iedereen een mooi feest toe.

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.