Politie geeft tips over inbraakbeveiliging voor de vakantieperiode

Politie geeft tips over inbraakbeveiliging voor de vakantieperiode

De politie geeft tips over inbraakbeveiliging voor de vakantieperiode.
Heel veel mensen zijn aan het aftellen voor hun vakantieperiode. De een begint vanaf dit weekend en weer een ander begint een of twee weken later. Veel mensen gaan in de zomerperiode op vakantie of een dagje uit. Het is ook vaak eenvoudig de woningen  eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. Een paar voorbeelden: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan. Politie Velp geeft de volgende tips op hun social media.

Een aantal belangrijke tips

Tip 1:
Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat bijvoorbeeld wat glazen op tafel staan en leg een krant op tafel. Stel met een tijdschakelaar in dat de lampen automatisch aan gaan.
Indien mogelijk kunt u uw buren inlichten. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven (niet alle planten op 1 tafel – dit maakt zichtbaar dat u met vakantie bent), de auto af en toe eens op uw oprit te zetten en af en toe een gordijn open of dicht te doen. Tevens kunt u hen vragen de tijdschakelaar te verstellen zodat uw lamp niet altijd op hetzelfde uur aan gaat.

Tip 2:
Laat nooit via voicemail of social media weten dat u met vakantie bent. Inbrekers zitten helaas ook op Facebook, Twitter en Instagram.

Tip 3:
Berg kostbare spullen op, zodat ze niet vanaf de straat te zien zijn.

Tip 4:
Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij de woning staan die het gemakkelijk maken om naar binnen of een tuin in te klimmen.

Tip:5
Stel de buitenverlichting met een sensor in, zodat deze op beweging aanspringt. Dit schrikt inbrekers af.

Tip 6:
Zorg dat de ramen en deuren zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang.ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.