Meer transacties op de woningmarkt Arnhem

Meer transacties op de woningmarkt Arnhem

Meer verkopen, dalend aanbod
Het aantal verkopen is in het eerste halfjaar van 2016 met 6,6% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2015.

Het is het beste eerste halfjaar sinds 2008 qua aantal verkopen. In het eerste half jaar werden er in Arnhem zo’n 1.068 bestaande woningen verkocht. Ter vergelijking: in dezelfde periode in 2013 waren dit er nog geen 600. Het aantal te koop staande woningen in Arnhem is vergeleken met een jaar geleden afgenomen met ca. 5%. In totaal staan er op 1 juli 2016 ca. 2.310 bestaande woningen te koop.


Lichte prijsstijging
Ook de gemiddelde verkoopprijzen zijn ten opzichte van 2015 (licht) gestegen. De gemiddelde verkoopprijs is op dit moment € 184.800,- dat betekent een stijging van 1,9% in het laatste jaar. Ten opzichte van het dieptepunt in 2013 zijn de prijzen gemiddeld 15% gestegen.

Verkooptijden korter
In het laatste kwartaal was de gemiddelde looptijd van verkochte woningen 79 dagen. Zo kort is de verkooptijd sinds 2008 niet geweest. Tijdens het hoogtepunt in de crisis was de gemiddelde verkooptijd ruim een half jaar, nu gemiddeld 2,5 maand. Bij het middensegment (hoek-, tussen- en twee-onder-een-kapwoningen) is de verkooptijd het kortst. Bij appartementen (betreft met name het lagere prijssegment) en vrijstaande woningen (betreft met name het hogere prijssegment) is de verkooptijd langer, maar nog steeds gedaald ten opzichte van voorgaande jaren.


Reacties


Tags assigned to this article:
funda arnhemhuis kopen arnhemWoning arnhem

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.