Nieuwste flitspaal van Arnhem levert meer bekeuringen op

Nieuwste flitspaal van Arnhem levert meer bekeuringen op

Het Nieuwe Plein in Arnhem krijgt een nieuwe digitale flitspaal. Volgens de politie maakt deze flitspaal deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. De nieuwe digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de verouderde, analoge flitspalen stonden of staan op nieuwe locaties. Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.

24 uur per dag aan
Voordeel van de nieuwste flitspalen is dat ze 24 uur per dag aan staan en dat verwerking van de bekeuring wordt uitgevoerd door minder agenten. Dit is een voordeel voor de overheid natuurlijk, de burger heeft hier vrij weinig aan.


Flitspaal zonder flits
Het nadeel voor de autogebruiker is dat de nieuwe flitspaal een digitale camera aan boord heeft. De beelden van de snelheidsovertreders worden dan direct verzonden naar een datacentrum. De analoge flitspaal maakte nog gebruik van een filmrol die handmatig verwisseld moest worden.

Omdat de digitale camera ook gebruik maakt van een infraroodflitser  is de flits niet te zien voor autogebruikers. Hierdoor hebben de bestuurders geen last van de flits en weten mensen ook niet dat ze geflitst zijn. Waardoor meerdere auto’s geflitst kunnen worden.


Reacties1 comment

Write a comment
  1. lace frontal 21 juni, 2017, 12:35

    lace frontal https://www.youtube.com/watch?v=ny8rUpI_98I are so trend! They could be made both dressy and informal and thus are awesome for everone. I have gotten loads of compliments and couldn’t be happier using the buy.

Only registered users can comment.