Dit moet je vooral niet doen op facebook en twitter

Dit moet je vooral niet doen op facebook en twitter

Nu het steeds warmer wordt en mensen vakantie’s plannen delen velen ook foto’s via facebook en twitter. Dit kan veel problemen veroorzaken. 

Mensen gaan op vakantie
Nu veel mensen langzaam op vakantie gaan zie je ook dat het drukker wordt op verschillende locaties. Mensen beginnen al met het delen van leuke rotsen en handdoeken waar ze op liggen. Social media experts waarschuwen hiervoor. Vakantiegangers genieten van hun vakantie en delen massaal foto’s uit hun vakantieland. Vaak staat er dan ook bij waar mensen dan exact zijn. Het lijkt natuurlijk heel onschuldig, maar is dat zeker niet het geval.

Nieuwe generatie inbrekers hebben ook een iPhone
De nieuwe generatie inbrekers hebben ook een smartphone en gebruiken die vaker dan je denkt. Social media gebruikers delen tegenwoordig alles online, zelfs huisadressen zijn terug te vinden als je goed zoekt. Als je dan ook aangeeft dat je met je hele gezin in Marmaris of Ibiza bent is het natuurlijk ‘peanuts’ voor inbrekers om ongestoord huizen te bezoeken.


Chinezen en Turken delen massaal
Vooral Chinezen en Turken delen massaal vakantiefoto’s blijkt uit een onderzoek. Volgens de cijfers van Momondo staan Chinezen bovenaan met het delen van vakantiefoto’s, daarna volgen de Turken. De Italianen staan op nummer drie.

Om de inbrekers enigzins tegen te houden is het verstandig om onbekenden niet te accepteren als vrienden. En via openbare social media kanalen moet je drie keer nadenken voordat je iets deelt. Deel de vakantiefoto’s bijvoorbeeld na je vakantie, als je weer terugbent.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.