Speciale toiletten in Arnhem voor mensen die zich geen man of vrouw voelen

Speciale toiletten in Arnhem voor mensen die zich geen man of vrouw voelen

D66 Arnhem maakt maar al te graag gebruik van de komkommertijd (periode dat er politiek gezien weinig te melden is) en komt met een persbericht over een motie om de borden bij toiletten aan te passen.

‘Iedereen welkom in stadhuis
Volgens raadslid Suzan Kemperman is dit noodzakelijk zodat ‘iedereen zich welkom voelt’ in de toiletten van het stadhuis. ‘ “Het stadhuis is een mooie eerste stap, maar ik hoop dat goed voorbeeld doet volgen!”


New York en Utrecht gingen Arnhem voor
In navolging als grote steden zoals New York en Utrecht wil D66 raadslid Kemperman dat Arnhem ook moet komen met genderneutrale toiletten. Kemperman: “Het stadhuis zou een veilige en welkome plek moeten zijn voor alle bezoekers én medewerkers, ongeacht of je je man, vrouw, allebei of geen van beiden voelt”.

6000 genderambivalente Arnhemmers
Of heel Arnhem zit te wachten op een ‘genderneutrale toilet’ is is nog maar de vraag. Kemperman neemt het allemaal heel serieus en komt zelfs met onderzoeksresultaten: ‘Bijna 4% van de Nederlanders zou volgens onderzoek genderambivalent zijn. “In Arnhem is dat een groep van ruim 6.000 mensen”, rekent Kemperman voor. Een deel van hen voelt zich niet prettig in gescheiden toiletten. “Dit is niet nodig”, stelt Kemperman. “Bij toiletten voor gehandicapten, in de trein of gewoon bij je thuis wordt geen onderscheid gemaakt tussen geslacht. Daar is het al gewoon ingeburgerd.”


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.